Nočni tek Metlika 2015

V čast 650 let podelitve mestnih pravic mestu Metlika se je na pobudo rekreativnih tekačev iz Metlike in Kulturno-umetniškega društva Plac prvo junijsko soboto 2015 odvil 1. Nočni tek Metlika. Dogodek je presegel vsa pričakovanja, saj se ga je udeležilo skoraj 200 tekačev.

Tekmovalci iz vseh treh belokranjskih občin (Metlike, Črnomlja in Semiča), Dolenjske, Notranjske, Gorenjske in Hrvaške so lahko izbirali med 4 km ter 8 km dolgo traso po mestnih ulicah. Ob udeležbi so prejeli športno tekaško majico, buteljko Vina Šturm in praktična darila. Na razgibano progo, ob kateri so jih navdušeno spodbujali občani, so se pognali ob 21.30 izpred mestne hiše. Ob prihodu v cilj so se osvežili z vodo, sadjem, belokranjsko pogačo in domačim jogurtom.

Na metliškem gradu je ob 23. uri sledila svečana podelitev pokalov, kolajn, šampanjcev in praktičnih daril. Na 4 km razdalji je bila med ženskami s časom 14:27.7 absolutna zmagovalka Lea Haler iz Sevnice, med moškimi pa s časom 13:15.8 absolutni zmagovalec Ciril Totter iz Gribelj. Na 8 km razdalji je med ženskami absolutno zmago slavila Ema Plut iz Metlike s časom 33:09.0, med moškimi pa je absolutno zmago slavil Jaka Dragoš iz Gradaca s časom 26:24.9. Absolutnemu zmagovalcu 8 km razdalje je agencija Kompas podarila glavno nagrado, izlet v Benetke za 2 osebi. Praktične nagrade so prejeli tudi najmlajši, 10 let, najstarejši, 62 let, in najpočasnejši tekač.

Dogodek je bil vključen tudi v vseslovenski projekt »Slovenija v gibanju«. Udeleženci teka so v projekt prispevali 193 ur športnega gibanja in vsi skupaj pretekli 1100 km.

Tekaško društvo Bela krajina se iskreno zahvaljuje Kulturno-umetniškemu društvo Plac za pomoč pri organizaciji 1. Nočnega teka, Občini Metlika, vsem sponzorjem, ki so finančno in materialno podprli dogodek, medijem za medijsko podporo, občanom za športno navijanje in razumevanje ob popolni zapori ceste ter vsem rediteljem in prostovoljcem za pomoč pri organizaciji teka, Rokometnemu klubu Metlika, Kolesarskemu klubu Metliška črnina, ekipi Foto kino klub Fokus za snemanje, ozvočenje in vodenje, Športnemu društvu Radovica ter g. Željku Golešu, ki je bil idejni vodja projekta.

Utrinke iz nočnega teka si lahko pogledate
http://www.fokusmetlika.net/index.php/novice2015/1606-nocnitek2015

Sponzorji 1. Nočnega teka Metlika

Občina Metlika, Vina Šturm, Mestna skupnost Metlika, Televizija Vaš kanal, Kompas – turistična agencija, Hervis, Tvojih 5 minut, Don don d.o.o., Status – izvirni hišni pripomočki, Intersport, Zavarovalnica Tilia, Red Bull, Perskindol, Intersocks, Dolenjske lekarne Novo mesto, Mizarstvo Plut, Jankovič-Servis Candy, Ekološka kmetija Totter Ciril, Belokranjec, Optika M – Marko Bosiljevac s.p., Cvetličarna ikebana Brinc, KA portal, Domače dobrote Mojca – Mojca Kramarič s.p., Ekolife, Komet Metlika, Pivovarna Laško, TD Vigred, Gostilna Pr Bartusu, Janko Bračika s.p., Krka d.d – Sun Mix, Vinska klet Malnarič, Alu-K, Konfekcija Barbi – Radmila Orlič s.p., Zlati Ghee, Čebelarstvo Veselič.

Rezultati 1. Nočni tek Metlika, 6. 6. 2015